Κάντε το μόνοι σας: Τοποθετώ φυσική πέτρα Καρύστου

Χρήσιμες συμβουλές για εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος δημιουργώντας τη δική σας διαμόρφωση περιβάλλοντος

Διορθώστε το υπόστρωμα

Για καλύτερα αποτελέσματα με τη φυσική πέτρα Καρύστου καθορίστε την επιφάνεια που θέλετε να καλύψετε. Για να τοποθετήσετε πλάκες, τοποθετήστε σημάδια στο έδαφος. Τα σημάδια είναι απαραίτητα για να κεντράρετε το τελικό σχέδιο και να κόψετε όσο το δυνατόν λιγότερες πλάκες.

Σκάψτε την επιφάνεια με μια τσάπα ή ένα ίσιο φτυάρι σε βάθος τουλάχιστον 10 cm, δίνοντας μια μικρή κλίση στην επιφάνεια για την αποστράγγιση των όμβριων υδάτων. Συμπιέστε το έδαφος έτσι ώστε να είναι πλήρως συμπαγές και, εάν είναι απαραίτητο, τοποθετήστε επιπλέον πέτρες, χαλίκια, σπασμένα τούβλα. Στη συνέχεια, απλώστε το χαλίκι για ευθυγράμμιση (πάχους τουλάχιστον 4 – 4 εκατοστών) και στη συνέχεια το μείγμα αναμιγνύεται σε σκυρόδεμα ή χέρι (άμμο-τσιμέντο-νερό) Το μείγμα ταιριάζει ομοιόμορφα με μια τσουγκράνα που συγκρατείται ανάποδα, με τα δόντια στραμμένα προς τα πάνω, δίνοντας ένα μικρή κλήση, ώστε τα νερά να είναι πιο εύκολο να διαφύγουν.

Μετά από δύο ημέρες, εμποτίστε την πλάκα και απλώστε ένα στρώμα σκόνης περίπου 3 cm σε ένα συγκεκριμένο γωνιακό σημείο. Τοποθετήστε τις πέτρες σε αυτό το συγκεκριμένο σημείο συνδέοντάς τις μαζί (αφαιρέστε τα κομμάτια εάν είναι απαραίτητο), αφήνοντας πάντα χώρο για την άρθρωση. Χτυπήστε τις πέτρες με ένα λαστιχένιο σφυρί για να τις σταθεροποιήσετε ώστε να είναι καλά πιεσμένες. Ελέγξτε την ευθυγράμμιση και την απαιτούμενη κλίση

Θα χρειαστεί να βρέξετε τα κενά μεταξύ των πλακών μετά από 2-3 ημέρες εφαρμογής και να τα γεμίσετε με το κονίαμα. Καθαρίστε γρήγορα τις πλάκες Καρύστου πριν στεγνώσει το μιγμα και δυσκολευτείτε. Με μια σπάτουλα, τρίβετε αμέσως το περιττό υλικό. Το μόνο που έχετε αφήσει να εντυπωσιαστείτε από τη φυσική πλάκα Καρύστου είναι να περάσετε ένα αδιάβροχο ματ βερνίκι. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα..

Τέλος, για να τοποθετηθεί απευθείας στο έδαφος δημιουργήστε ανοίγματα βαθύτερα από την τελική επιφάνεια (5-7 cm) και απλώστε περίπου 3-4 cm άμμο υπόστρωμα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη φυσική πέτρα Καρυστου πολύ καλά, ώστε να είναι σταθερή, με τη βοήθεια ενός μικρού ξύλου και σφυριού για να πατήσετε σωστά. Οι πέτρες πρέπει να είναι ελαφρώς κάτω από την επιφάνεια του εδάφους έτσι ώστε η μηχανή κοπής να περνά χωρίς κίνδυνο ατυχήματος. Καλύψτε τις άκρες με χώμα και γκαζόν φυτών.

krystose slates fixation
fixing elegantly krystose plates
 fix chipped krystose marble edge