ΚΑΡΥΣΤΟΛΙΘΟΣ

Η Ελληνική διάσημη φυσική πέτρα Καρύστου

Προφίλ

Είμαστε μια ελληνική εταιρεία παραγωγής φυσικών βράχων με πολυεθνικό χαρακτήρα. Ιδρυθήκαμε το 1979 και σήμερα είμαστε μία από τις σημαντικότερες μονάδες παραγωγής φυσικής πέτρας στην περιοχή της Καρύστου, με 2 μονάδες παραγωγής στην περιοχή του Μελισσώνα και εξαγωγικές πωλήσεις σε περισσότερες από 12 χώρες παγκοσμίως. Μέσω της ιστοσελίδας μας, μπορείτε να ενημερωθείτε για την εταιρεία μας, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τα προϊόντα μας. Καλή περιοδεία!

Η εταιρεία μας

Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 1979 από τον Γεώργιο Κέκη με σκοπό την ανασκαφή και εμπορία των διάσημων Καρυστινών πλακών.

Κατά τη διάρκεια των ετών έχουμε προχωρήσει σε επεξεργασία και μορφοποίηση της πέτρας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Εφαρμόζουμε όλες τις σύγχρονες μεθόδους ανασκαφής, σύμφωνα με όλους τους Ελληνικούς περιβαλλοντικούς νόμους και όλα τα ευρωπαϊκά πρότυπα αποκατάστασης για το περιβάλλον.

1979 - 2020

Τα λατομεία μας

Τα λατομεία μας είναι δύο χιλιάδων ετών.

Μέρος της παραγωγής των δικών μας φυσικών πλακών Καρύστου χρησιμοποιήθηκε για κάλυψη δρόμων και κτιρίων του Ιστορικού Κέντρο της Αθήνας, στην Πλάκα, στην πλατεία Μοναστηράκι, στο Θησείο κ.α.

 

Ήταν πάντα η κύρια προτεραιότητά μας να εξορύσσουμε και να παραδώσουμε την καλύτερη ποιότητα των προϊόντων μας στους πελάτες μας.

Μέρος της βασικής επεξεργασίας των πετρωμάτων  πραγματοποιείται στα λατομεία μας στο βουνό, ενώ εκτεταμένες εργασίες επεξεργασίας, κοπής και συσκευασίας πραγματοποιούνται στην περιοχή επεξεργασίας και διανομής κοντά στο χωριό Μαρμάρι.

Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε την ποιότητα του τελικού προϊόντος. Με σύγχρονες εγκαταστάσεις και ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, καθημερινή μας ανησυχία είναι η συνεχής βελτίωση και συνέπεια των παρεχόμενων προϊόντων. Η διασφάλιση της ποιότητας του τελικού προϊόντος είναι η πρώτη προτεραιότητα για την εταιρεία, ενώ παράλληλα αναπτύσσουμε καινοτόμες δράσεις για την ικανοποίηση των μέγιστων προσδοκιών του σήμερα αλλά και των μελλοντικών πελατών μας.

Σχιστόλιθοι

Το όνομα οφείλεται στη χαρακτηριστική ιδιότητα του βράχου να σχίζεται σε λεπτά φύλλα σε κατεύθυνση κάθετη προς την κατεύθυνση συμπίεσης. Η πλάκα Καρύστου είναι ένας φυσικός βράχος που σχηματίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια, ραγισμένος εύκολα σε πλάκες και παραδόθηκε σε ακανόνιστες φυσικές διαστάσεις. Οι ακανόνιστες πλάκες από σχιστόλιθο χρησιμοποιούνται τόσο σε εξωτερικούς χώρους όσο και εσωτερικούς όπως: αυλές, δάπεδα, στον κήπο ως μονοπάτια, σε μπαλκόνια, σε εξοχικές κατοικίες, σε περίφραξη, σε επαγγελματικούς χώρους, σε τζάκια, μπάρμπεκιου, πισίνες και εξωτερική επένδυση τοίχου σπιτιού . Εγκαταστήστε επίσης επένδυση τοίχου μέσα στα σπίτια, δίνοντας τη φυσική εμφάνιση της πέτρας στη διακόσμηση σας. Μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε θέλουμε να προσθέσουμε στην ομορφιά της φυσικής πέτρας. Ανάλογα με τη σειρά, οι πλάκες χωρίζονται σε χρώματα και πάχη που κυμαίνονται από 1,3 έως 2,5 cm και από 3 έως 5 cm. Σε άλλες περιπτώσεις οι πλάκες παραμένουν σε ακανόνιστο σχήμα ενώ σε άλλες κόβονται σε ορθογώνια τετράγωνα.

Εξόρυξη Μαρμάρου στην Κάρυστο

Η εξόρυξη μαρμάρου στην Κάρυστο χρονολογείται από τους ρωμαϊκούς χρόνους. Επειδή περιέχει στρώματα σχιστόλιθου, έχει γίνει γνωστό ως σχιστόλιθος ή πέτρα Καρύστου. Η φυσική πέτρα χαρακτηρίζεται από φυσικές πέτρες, οι οποίες έχουν τα απαιτούμενα τεχνικά και αισθητικά χαρακτηριστικά για την παραγωγή τελικών προϊόντων κατάλληλων για εφαρμογές στην κατασκευή, την αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση. Η περιοχή της Καρύστου είναι γνωστή εδώ και πολλούς αιώνες για τα υπέροχα φυσικά πετρώματα και παράγει τις διάσημες φυσικές πλάκες Καρύστου που μπορούν είτε να κοπούν στις διαστάσεις της επιλογής σας είτε να παραμείνουν ακανόνιστες. Τα χρώματα είναι πράσινο, μαύρο-μπλε και καφέ.

Ο στόχος μας

Στρατηγική & Στόχοι. Είμαστε μια αναγνωρισμένη εταιρεία στον τομέα της φυσικής πέτρας Καρύστου, ικανή να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της αγοράς και να παρέχουμε σε ελληνικές ή πολυεθνικές εταιρείες και οργανισμούς αποτελεσματικές και ευέλικτες λύσεις με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Ο στόχος της εταιρείας μας είναι ένας: Ικανοποιημένοι πελάτες. Στην προσπάθεια για συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών μας, πραγματοποιούμε συνεχείς επενδύσεις, σε εξοπλισμό νέας τεχνολογίας, ενθαρρύνουμε και υποστηρίζουμε τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού, διατηρούμε αμφίδρομη επικοινωνία με τους πελάτες μας. Τηρούμε τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής στο χώρο εργασίας και είμαστε πολύ ευαίσθητοι σε περιβαλλοντικά θέματα. Από την αρχή, η πολιτική μας ήταν να προσφέρουμε στους πελάτες μας εξαιρετικές υπηρεσίες και μια μοναδική παρουσίαση της πλάκας Καρύστου και των εφαρμογών της. Στις εγκαταστάσεις μας μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη γκάμα από όλους τους τύπους φυσικών πετρωμάτων Καρύστου που μπορούν να καλύψουν ακόμη και τις πιο εξειδικευμένες ανάγκες. Στις εγκαταστάσεις μας μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη γκάμα όλων των τύπων πέτρας Καρύστου που μπορεί να καλύψει ακόμη και τις πιο εξειδικευμένες ανάγκες σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να επισκεφθείτε τα λατομεία μας ή το Κέντρο επεξεργασίας για να δείτε από κοντά την ποιότητα των βράχων και να επιλέξετε το προϊόν της επιλογής σας.

Η παραγωγική μας ικανότητα

Οι δυνατότητες του λατομείου μας στην παραγωγικότητα είναι μεγάλες και μπορούμε να καλύψουμε παραγγελίες μεγαλύτερες από 170.000 m2 / έτος. Τα προϊόντα παραδίδονται σε παλέτες. Ποσότητα συσκευασίας / παλέτας = 30m2. Πάχος = 1,3 - 3cm

Επικοινωνία

Πρόσφατα προβαλλόμενα έργα